Novi teren za mali fudbal u Mužlji

0
456

U Mužlji je svečano otvoren teren za mali fudbal sa veštačkom travom, koji je rezultat saradnje fudbalskog kluba Lehel i fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole i čija izgradnja je koštala 60.000 evra. Cilj uspostavljanja saradnje između ova dva kluba, kako je istaknuto prilikom otvaranja terena, je omasovljenje fudbalskog sporta i stvaranje što boljih uslova za bavljenje fudbalom na teritoriji cele Vojvodine.

Simboličnim presecanjem vrpce u Mužlji, fudbalskom stadionu “Lehel”, otvoren je teren za mali fudbal sa veštačkom travom. Ovaj teren je rezultat saradnje sportskih klubova Lehel i TSC, koja traje tek godinu dana. Izgradnjom ovog sportskog terena fudbalski klub TSC iz Bačke Topole želi da poboljša uslove za treniranje u svojim podcentrima, kojih ima 15ak širom Vojvodine. Izgradnja terena površine 40 x 20 metara sa najsavremenijom veštačkom podlogom koštala je 60.000 evra, a sredstva je, preko fondacije Betlen Gabor, donirala Vlada Republike Mađarske.

Cilj uspostavljanja saradnje između Lehela i TSC-a je omasovljenje fudbalskog sporta i stvaranje što boljih uslova za bavljenje fudbalom. Iz TSC-a dosadašnju saradnju ocenjuju kao odličnu uz napomenu da se saradnja odvija ne samo u oblasti infrastrukture što je ovoga puta bilo slučaj, nego i kroz ulaganje u opremu i usavršavanje trenera i igrača.

U gradu Zrenjaninu registrovano je 30 fudbalskih kolektiva, u kojim se ovim sportom bavi 2.500 fudbalera. Grad ima 6 fudbalskih škola i preko 40 travnatih fudbalskih terena. Kada su Mužlja i Lehel u pitanju fudbal trenira 130 sportista među kojima je 90 fudbalera mlađih od 18 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here