Đorđe Komlenski – Nije važno koliko će zakona Skupština usvojiti nego kakvi su ti zakoni

0
83

Govoreći o efikasnosti rada novog saziva Narodne Skupštine Srbije, Đorđe Komlenski rekao je da je i prethodni saziv radio efikasno, kao i da je jednoglasno usvajanje zakona u prošlom i sadašnjem periodu rada Skupštine posledica odsustva opozicije.

 

Novi saziv parlamenta krenuo je u zakonodavnu inicijativu. Na vanrednom jesenjem zasedanju niz izmena i dopuna zakona su usvojeni posle kratke rasprave i gotovo jednoglasno. Utisak je da parlament mnogo efikasnije funkcioniše u ovom sastavu od prethodnog. Upitali smo narodnog poslanika Đorđa Komlenskog šta građani mogu da očekuju u narednom periodu u Narodnoj skupštini republike Srbije.

Kako se novi saziv Skupštine Republike Srbije sastoji uglavnom od političkih istomišljenika, bilo je očekivano da će sednice trajati kratko, a odluke i usvajanja zakona biti donošeni brzo. Ipak, dešava se da se optužbe upućene opoziciji mogu čuti u toku sednica, iako onih na čiji račun optužbe idu u skupštinskoj sali nema. Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo izjavio je za N1 da to ukazuje na potrebu za dijalogom između vlasti i opozicije i da će do njega kad-tad morati da dođe. Poslanik Đorđe Komlenski naglasio je da je skupština funkcionisala efikasno u starom sazivu, a da tako funkcioniše i u novom, te da je jasno zašto su zakoni izglasavani jednoglasno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here