Vučić dočekao donaciju medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

0
129

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici avion koji je dopremio donaciju medicinske opreme namenjene borbi protiv virusa Kovid-19, koja je građanima Srbije stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom dočeka donacije medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na batajničkom aerodromu kojem su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i komandant ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, najavio da je savremeni skener iz donacije koja je stigla danas, planiran za vojnu kovid bolnicu na Karaburmi. Kako je istakao ukupna donacija u medicinskoj opremi vredna je više od milion evra, lična je pomoć šeika Mohameda bin Zajed al Nahjana i to je njegova podrška i pomoć Republici Srbiji i građanima Srbije u borbi protiv pandemije.

Otpravnik poslova Ambasade Ujedinjenih arapskih emirata u Beogradu, istakao je prilikom dočeka na batajničkom aerodromu, da je, prema instrukcijama vrhovnog rukovodstva Emirata, oprema stigla kao pomoć i podrška prijateljskoj Srbiji da prevaziđe krizu sa koronom. On je dodao da je pomoć poslata kako bi se Srbiji pomoglo da se izbori sa opakim virusom, i dodao da se nada da će se ceo svet osloboditi ove pošasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here