Siniša Janković – Oni koji imaju moć ne žele da se razreše slučajevi političke korupcije

0
364

Govoreći o nerešenim slučajevima političke korupcije, Siniša Janković, nekadašnji član Radne grupe MUP-a za 24 sporne privatizacije i bivši inspektor, rekao je da je tema političke korupcije veoma široka, ali i da treba upitati političke moćnike zašto im nije u interesu da se otvoreni slučajevi reše.

 

Siniša Janković je autor knjige „Oči u oči sa političkom korupcijom“ u kojoj govori o kriminalnim privatizacijama koje su upropastile srpsku privredu, ali i o korupciji koja je imala državnu zaštitu i u koju su bili umešani političari na visokim državnim položajima. Siniša Janković je bio član Radne grupe koja se bavila spornim privatizacijama i koja je pokušala da kazni one koji su se obogatili na račun građana. Upitali smo Sinišu Jankovića zašto ni do danas ovi slučajevi nisu razrešeni?

U intervjuu za „Betu“ Siniša Janković, nekadašnji član Radne grupe MUP za 24 sporne privatizacije i bivši policijski inspektor, izjavio je da je korupcija u Srbiji danas mnogo veća nego što je bila i da će je uskoro svi građani osetiti kroz svoj džep. On je rekao i da nije postojala iskrena volja vlasti da se obračuna sa korupcijom ni onda kada je Radna grupa oformljena, kao i da je to telo predstavljalo tvorevinu van zakona. U svojoj knjizi „Oči u oči sa političkom korupcijom“ on je definisao šta tačno predstavlja politička korupcija, objašnjavajući da je ključno prepoznati je da bismo se protiv nje borili. Siniša Janković mišljenja je da vlast ni danas ne nalazi interes da se obračuna sa ovim vidom korupcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here