Prvi kontigent ruske vakcine protiv korona virusa stigao je u Srbiju

0
117

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik V stigla je danas u Srbiju i prvi kontingent od 2.400 doza je dopremljen na Institut Torlak. Vakcinacija ovom vakcinom mogla bi da počne kada ona bude prošla neophodnu proceduru u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije i na Institutu Torlak.

 

Danas u Srbiju stigao prvi kontingent ruske vakcine protiv koronavirusa „Sputnjik V“ od 2.400 doza.  Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar rekao je da bi vakcinacija tom vakcinom mogla da počne kada ona bude prošla neophodnu proceduru u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije i na Institutu Torlak. On je, takođe izjavio da je danas počela vakcinacija zdravstvenih radnika i da su vakcine već primili oni sa infektivnih klinika i iz urgentnih centara istakavši da je zainteresovanost zdravstvenih radnika za vakcinaciju u ovom trenutku mnogo veća nego što su mogućnosti.

Postoji najava da će već 4. januara doći novi kontigent Fajzerove vakcine koji će se dopremati na nedeljnom nivou po 20.000 doza, tako da bi u januaru Srbija trebalo da dobije 78.000, u februaru 98.000, a u martu 114.000 doza te vakcine. Očekuje se i kineska vakcina, međutim, u ovom trenutku nema informacija kada će ona tačno stići. Iz Ministarstva zdravlja su poručili da će građani moći da biraju vakcinu, ali u zavisnosti od toga šta se nalazi na lageru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here