Slavoljub Kačarević o smeni Milene Bogavac

0
97

Govoreći o smeni Milene Minje Bogavac sa mesta direktorke Šabačkog pozorišta, novinar Slavoljub Kačarević je rekao da nije upućen u sve detalje smene, ali da mu izjave šabačke vlasti koje je pročitao u medijima zvuče vrlo sumnjivo, te da ovakva smena ne pomaže nikome, ni vlastima u Šabcu, ni publici koja će ostati uskraćena.

 

Milenu Minju Bogavac, sada bivšu direktorku Šabačkog pozorišta, šabačka vlast, na čijem čelu stoji Srpska napredna stranka, odlučila je da smeni po ubrzanom procesu, iako je tek na početku svog mandata. Ovakvi obračuni vladajuće partije sa ljudima koji nisu u Srpskoj naprednoj stranci, česta su pojava u Srbiji. Upitali smo novinara Slavoljuba Kačarevića koliko ovakvi potezi mogu uticati na kvalitet i profesionalizam u obavljanju poslova u Srbiji.

Milena Minja Bogavac, povodom smene sa mesta direktora Šabačkog pozorišta, od strane naprednjačke vlasti u Šabcu, rekla je u intervjuu za list „Danas“, da joj smena nije lako pala, da se čovek koji korektno obavlja svoj posao na smenu ne može pripremiti, iako je, kako Milena kaže, otkako su se formirali novi organi vlasti, imala utisak da s njima igra neku igru živaca. Zbog svega toga, ona je izjavila da svojom smenom nije iznenađena, ali je umorna, razočarana i gorka. Milena Bogavac dodala je i da je bilo pitanje trenutka da li će je vlast smeniti, ili će ona njih zamoliti da je smene jer je vodila instituciju koja nije imala nikakvu finansijsku podršku od strane vlasti, a na apele i dopise u kojima moli da se obezbede osnovni uslovi za rad pozorišta, nije dobijala odgovor. Novinar Slavoljub Kačarević u vezi sa ovim slučajem rekao je da argumenti vlasti za smenu koji se mogu naći u medijima deluju neubedljivo i da su smenama talentovanih mladih ljudi na gubitku svi, i vlast i posetioci pozorišta, u ovom slučaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here