Branko Pavlović o mogućem opozivu Donalda Trampa

0
91

Analizirajući mogućnost da Senat usvoji opoziv Donalda Trampa, advokat Branko Pavlović je rekao da se time stavlja do znanja svima da moraju da misle onako kako im se kaže iz finansijskih centara moći ili vojnoindustrijskog kompleksa, i nikako drugačije.

 

Nova administracija u Americi polako preuzima poluge moći, a novi sastav Kongresa je pokrenuo proces opoziva Donalda Trampa. Ako opoziv bude usvojen i u Senatu Trampu će biti zabranjeno da se doživotno kandiduje za bilo koju državnu funkciju na federalnom nivou. Upitali smo advokata Branka Pavlovića da li je na delu revanšizam demokrata.

Bivši američki predsednik Donald Tramp ući će u istoriju kao jedini predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je opozvan dva puta. Prvi put Tramp je opozvan u Predstavničkom domu pre samo 13 meseci, ali tu odluku nije potvrdio gornji dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, Senat. Za tadašnji opoziv nije glasao nijedan republikanski poslanik Predstavničkog doma, dok ih je sada 10 glasalo „za“. Na poslednje glasanje puno su uticali neredi tokom kojih su Trampove pristalice pokušale da upadom u Kongres blokiraju potvrdu pobede demokrate Džoa Bajdena. Pored pokretanja opoziva, svi nalozi bivšeg predsednika na društvenim mrežama su blokirani. Advokat Branko Pavlović rekao je da smatra, bez želje da ulazi u vrednosnu analizu nečijih postupaka, da ovakvi potezi nove američke vlasti poručuju samo da nema mesta za one koji bi mogli da misle drugačije, da budu lideri pobune I suprotstave se najkrupnijem kapitalu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here