Siniša Janković – Vlast ne želi da se obračuna sa organizovanim kriminalom

0
268

Komentarišući ukorenjenost političke korupcije i organizovanog kriminala u sistem, nekadašnji član Radne grupe MUP za 24 sporne privatizacije i bivši policijski inspektor Siniša Janković, rekao je da trenutna politička moć u Srbiji zalazi u sferu teške zloupotrebe i da oni koji treba da se bore protiv organizovanog kriminala to ne čine, jer im nije u interesu.

 

Organizovani kriminal često je sposoban da se oporavi i od najžešćih udaraca. Siniša Janković je bio policijski inspektor koji je organizovani kriminal u Srbiji opisao kao čudovište sa više glava i upozorio je da je najgori onaj organizovani kriminal iza koga stoji država. Neuspešna borba protiv ove hidre je poruka građanima da se kriminal isplati i da je korumpirani državni aparat nemoćan u sukobu sa kriminalcima. Svedoci smo da niko još nije odgovarao za pljačkašku privatizaciju i da se državna imovina i dalje rasprodaje i daje u bescenje. Zašto je država nemoćna da se suprotstavi organizovanom kriminalu upitali smo Sinišu Jankovića nekadašnjeg člana Radne grupe i bivšeg policijskog inspektora.

Iako jedan deo javnosti tvrdi da korupcija i organizovani kriminal u Srbiji sve više uzimaju maha, iz Ministarstva pravde Republike Srbije, navodi se da je Vlada Republike Srbije u 2020. pokazala jasnu političku volju i nedvosmislenu posvećenost strateškom pristupu u borbi protiv korupcije, a da će takvu politiku sprovoditi i u 2021. godini. Iz Ministarstva poručuju i da je u toku 2020. godine usvojen set anti-korupcijskih zakona, te da je time učinjen značajan pomak u pomenutom obračunu sa organizovanim kriminalom. Siniša Janković, nekadašnji član Radne grupe MUP za 24 sporne privatizacije i bivši policijski inspektor, ima suprotno viđenje koje je izneo u svojoj knjizi. On je rekao da iako situacija sa organizovanim kriminalom nije bila dobra ni u periodu od 2012-2015. godine, sada je još gora, a uplivom organizovanog kriminala u sve sfere, urušen je rad institucija i pogažena vladavina prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here