Branko Pavlović – Kina želi da pokaže da vakcina nije namenjena samo bogatima

0
85

Prema rečima advokata Branka Pavlovića, Kina ima dobru saradnju sa Srbijom, ali i sa ostalim zemljama sveta, kada su vakcine u pitanju, jer ima izrazitu želju da pomogne i vakcinu učini dostupnom svima.

Kineska vakcina stigla je u Srbiju. Uprkos brojnim kontraindikacijama koje prate ovu vakcinu Srbija je naručila više od milion jedinica koje će biti upotrebljene za vakcinaciju opšte populacije. Prvi kontigent kineske vakcine svečano je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Analitičari tvrde da je i politika i geopolitka umešala prste u izbor vakcine i da je vakcina zamenila nekadašnju trku u naoružanju. Zamolili smo Branka Pavlovića da prokomentariše srpsko-kineske odnose tokom epidemije COVID19.

U Srbiji je u toku masovna vakcinacija kineskom Sinofarm vakcinom, a pored Srbije i Kine, Sinofarmova vakcina u upotrebi je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Egiptu. Predsednik Srbije je rekao za Sinofarmovu vakcinu da je izuzetnog kvaliteta, a Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije izdala je sertifikat za upotrebu ove vakcine. Advokat Branko Pavlović izjavio je da je Kina jedina zemlja na svetu koja može imati ozbiljne viškove vakcina i distribuirati ih, pre svega, zemljama u svom okruženju, ali i širom sveta. On je naglasio i da je za zdravstveni sistem u Srbiji bolje da nabavlja vakcinu koja se transportuje i čuva na uobičajen način, jer je za to već pripremljen, a da vakcine koje zahtevaju posebne uslove prenosa i skladištenja mogu primiti samo određene grupe stanovništva kojima je takva vakcina potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here