Sastanak Vučića sa predsednikom Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume

0
60

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u svim oblastima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom sastanka sa predsednikom Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonidom Sluckim, istakao da svaki susret sa nekim od ruskih zvaničnika potvrdi visok stepen međusobnog razumevanja i poverenja, koji karakteriše odnose Srbije i Rusije. Predsednik Vučić je podsetio na svoj nedavni telefonski razgovor sa predsednikom Putinom i rekao da se prijateljski odnosi Srbije i Rusije dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije KOVID-19, te je ponovio veliku zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V. On je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Slucki, rekao je da se u Moskvi ponose najprisnijim odnosom naših dveju zemalja, što potvrđuju i učestali kontakti na visokom nivou. On je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i projekti u oblasti energetike poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here