Otvoren Centar za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji

0
74

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je uverenje da će Centar za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji, koji je danas otvoren na naplatnoj stanici Beograd u Vrčinu, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju i doprineti zaštiti životne sredine.

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić je tokom obilaska Centra za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji, koji je danas otvoren na napatnoj stanici Beograd u Vrčinu, čestitala Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ na modernizaciji i digitalizaciji praćenja saobraćaja, objasnivši da taj centar obrađuje sve podatke sa nadzornih kamera na auto-putu i naplatnih stanica i da se iz njega upravlja svom signalizacijom na auto-putevima u Srbiji.

Predsednica Vlade je istakla da će i punjač za električne automobile, koji je danas, takođe, pušten u rad na naplatnoj stanici Beograd, doprineti smanjenju aerozagrađenja u zemlji.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozdravila je današnje puštanje u rad punjača za električna vozila, ocenivši da to predstavlja još jedan od načina za smanjenje zagađenja vazduha. Vujović je podsetila na to da naša država subvenciniše građanima nabavku električnih vozila, poručivši da je za Vladu Srbije i to ministarstvo borba protiv aerozagađenja među prioritetima. Ona je ukazala na to da je konkurs za dodelu sredstava za zamenu kotlarinica i pošumljavanje završen i da će prvi ugovori biti potpisani u narednih deset dana. Ministarka je navela podatak da se za zamenu kotlarnica za pravna lica javilo 30 lokalnih samouprava, isto toliko i za pošumljavanje, dok se osam lokalnih samouprava prijavilo za zamenu privatnih ložišta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here