Vladimir Vučinić – Stvorila se atmosfera nepoverenja u sudstvo

0
375

Vladimir Vučinić, advokat i bivši sudija Višeg suda u Beogradu rekao je da su frapantne razlike između izveštavanja pojedinih medija o tome da je Slaviša Kokeza odbio poligraf po preporuci sudije Stepanovića i saopštenja Višeg suda u Beogradu u kome se iznosi da je to neistina.

Viši sud u Beogradu oglasio se saopštenjem da je apsolutna neistina da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odbio poligrafsko ispitivanje jer ga je tako posavetovao predsednik suda Aleksandar Stepanović. U saopštenju se navodi da je reč o senzacionalističkom izveštavanju pojedinih provladinih medija koje se zasniva samo na neistinama. Upitali smo bivšeg sudiju Višeg suda u Beogradu Vladimira Vučinića da li se vodi medijska hajka protiv pravosudne grane vlasti.

Nije bilo zvaničnog saopštenja nadležih organa u vezi sa saslušanjem prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, ali je saslušanje Slaviše Kokeze na televiziji Pink komentarisao ministar policije Srbije Aleksandar Vulin. Tom prilikom on je rekao da je policija izrazila sumnje u istinitost odgovora predsednika Fudbalskog saveza Srbije na četvoročasovnom ispitivanju u vezi sa povezanošću sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ali i da je Kokeza odbio poligrafsko ispitivanje. Na navode pojedinih medija da je sudija Aleksandar Stepanović, inače predsednik Višeg suda u Beogradu savetovao Kokezu da odbije poligrafsko ispitivanje, Viši sud se oglasio sapoštenjem u kojem stoji da ovo nije prvi put da sudije i tužioci prolaze kroz medijske pritiske i da su u medijima iznete neistine. Komentarišući ove oprečne informacije, advokat i bivši sudija Višeg suda u Beogradu, Vladimir Vučinić rekao je da ovakve stvari narušavaju ugled jednog od najvećih sudova na Balkanu i da kod građana stvaraju nepoverenje u pravosudni sistem, što je veoma loše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here