Vučić uručio odlikovanje guverneru Razvojne banke

0
77

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom i tom prilikom mu uručio odlikovanje za unapređenje saradnje Srbije sa tom institucijom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom kom je uručio zlatnu medalju za zasluge. Vencel je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Ukazom predsednika Republike od 8. marta za unapređenje saradnje Srbije sa tom institucijom. Vencel je zahvalio na dodeljenom odlikovanju koje, kako je rekao, vidi i kao obavezu da se nastavi dobra saradnja sa Srbijom. On se zahvalio na poverenju koje mu je ukazano i rekao da mu je velika čast što je primio ovu medalju.

Predsednik Vučić je rekao da je zahvalan što je Vencel u Srbiji, dodajući da je bilo lako doneti odluku o odlikovanju, jer je mnogo uradio za Srbiju. U gotovo svemu što smo uradili u različitim sferama društva, doprinela je i učestvovala i Razvojna banka Saveta Evrope, istakao je predsednik rekavši da je ovo još jedna obaveza kako za Vencela tako i za vlast u Srbiji: za vlast da pokaže još veće poštovanje za njegov veliki rad, a za Vencela da investira još više u narednom periodu u napredak Srbije i da podrži naše građane. Predsednik Srbije je poručio Vencelu da ne može da zamisli koliko mu je zahvalan i koliko ceni sve što Vencel radi da podrži Srbiju i tom prilikom mu uručio odlikovanje za unapređenje saradnje Srbije sa Razvojnom bankom Saveta Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here