Vulin – Policajac pozornik će policiju učiniti dostupnijom građanima

0
260

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas prilikom posete Policijske uprave u Zaječaru da će vraćanje policajaca pozornika na ulice, policiju učiniti vidljivijom i dostupnijom građanima, što će ojačati poverenje, a preventivni rad policije učiniti efikasnijim.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu u Zaječaru. Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima ministar Vulin je ukazao da će jedan od prioriteta u radu ove policijske uprave, ali i svih drugih uprava u Srbiji, biti uspostavljanje pozorničkih rejona i određivanje policajaca koji će biti zaduženi za njih i koji će svakodnevno biti na usluzi građanima za potrebe i bezbednosne probleme koji ih muče. Ministar Vulin je naglasio da rad policije mora biti usmeren na bolju komunikaciju sa građanima, što će uz preventivno delovanje i osećaj veće bezbednosti, uticati i na bolju informisanost policije o bezbednosnim potrebama građana. Vulin je rekao da će policajac pozornik biti svakodnevno u svom kvartu, ljudi će ga poznavati i moći da mu se obrate u svakom trenutku. Građani će moći da mu se požale ukoliko se u njihovom kraju skuplja problematična grupa, ako ih je strah da šetaju delom kvarta koji je nedovoljno osvetljen i on će moći da im pomogne u svakoj situaciji vezanoj za delokrug rada policije.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić, analizirani su i rezultati koje je Policijska uprava u Zaječaru ostvarila u prethodnom periodu, a poseban akcenat bio je na merama koje treba preduzeti kako bi se dodatno ojačali kapaciteti i poboljšali rezultati u pojedinim oblastima rada. Na sastanku je istaknuto da je neophodno dodatno ojačati aktivnosti na unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno imajući u vidu da je na teritoriji koju pokriva ova policijska uprava tokom prošle godine u saobraćaju stradalo 10 ljudi. Ministar Vulin je u Policijskoj upravi Zaječar položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here