Sastanak ministra Vulina i ambasadora Italije

0
111

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je prilikom sastanka sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom, da je uveren da će se dobra saradnja Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog, ali i svih drugih vidova kriminala nastaviti i da će ubrzo između dva ministarstva biti potpisani sporazumi o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama. Kao posebno važan i za građane značajan sporazum, koji očekuje da će biti potpisan, ministar Vulin je istakao sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, kakav Srbija već ima sa više zemalјa. Ministar je ambasadoru preneo da će Srbija ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, “jer je to apsolutno neprihvatlјivo i predstavlјa kršenje Vašingtonskog sporazuma“.

Ambasador Lo Kašo i ministar Vulin istakli su da je operativna saradnja srpske i italijanske policije rezultirala nizom uspešnih akcija, posebno u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i ocenili da je zajednički interes da se nastave obuke policijskih službenika čim epidemiološki uslovi to budu dozvolili. Ministar Vulin je upoznao ambasadora Lo Kaša sa aktivnostima koje je Srbija preduzela u razbijanju mafijaških grupa i istakao da je prioritet državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem bespoštedna borba sa svim oblicima organizovanog kriminala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here