Biljana Stojković – Ova vlast je opasna za našu budućnost

0
91

Biljana Stojković, profesorka Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i članica Skupštine slobodne Srbije je rekla da ljudi iz ove Skupštine nude jednu ozbiljnu platformu iza koje bi mogle da stanu opozicione stranke, kao i da postoji mogućnost da te stranke menjaju i dopunjavaju tu platformu, kako bi se postigao konsenzus oko važnih pitanja.

Dijalog vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova je neminovan i od njega zavisi da li će u Srbiji doći do relaksacije odnosa u društvu. Ovakve poruke sve češće stižu i sa međunarodnih adresa, a predstavnici Evropske unije spremni su da posreduju u pregovorima između vlasti i opozicije koja je bojkotovala poslednje parlamentarne izbore. Kakav će biti stav Skupštine slobodne Srbije po pitanju dijaloga o izbornim uslovima upitali smo profesorku Biljanu Stojković.

Članica Skupštine slobodne Srbije, Biljana Stojković, izjavila je da Skupština priprema kompletnu platformu za fer i slobodne izbore, koja će biti završena u najskorije vreme. Ona je za Istinomer dodala i da se platforma za dijalog o fer izbornim uslovima razvija u saradnji sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom, Narodnom strankom i Dverima, i da predstavlja skup zahteva iza kojih će navedene organizacije stati kao opozicioni front u borbi za poštene i slobodne izbore. Prema njenim rečime, stranke će se povezivati na vrednosnom, a ne na ideološkom nivou, pa nije reč o formiranju predizbornih koalicija, već o borbi za izborne uslove. Profesorka Biljana Stojković je pozdravila i inicijativu vladike Grigorija i rekla da takav korak predstavlja početak formiranja opozicionog fronta. Ona je podsetila i da je Skupština slobodne Srbije u komunikaciji s Evropskom unijom, Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, a plan je da se ta komunikacija intenzivira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here