Draža Petrović – Junajted medija grupa je obećala da se neće mešati u uređivačku politiku Danas-a

0
105

Govoreći o promeni vlasništva dnevnog lista Danas, Draža Petrović glavni urednik ovog lista, rekao je da se nada da će biti održana obećanja od strane novog vlasnika i da će Danas nastaviti sa svojom uređivačkom politikom, jer sve drugo, ne bi ni predstavljalo list Danas, koji je godinama unazad prepoznatljiv po svojoj jedinstvenosti.

Junajted media postala je novi vlasnik dnevnog lista i portala Danas. Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliju kompanije United media u okviru koje posluje 45 televizija, 15 portala i više magazina i radio stanica. Šta ovo znači za uređivačku politiku lista Danas upitali smo glavnog urednika lista Danas Dražu Petrovića.

Kompanija Junajted Media, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširila na teritoriju Bugarske. Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje “Danas-a”, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine. Izvršna direktorka Junajted Media Aleksandra Subotić izjavila je da joj je izuzetno drago što je Danas postao deo ove kompanije, kao i da je istinito i pravovremeno informisanje građana od ključne važnosti, a to je osnovni motiv kojim se vode svi mediji koji pripadaju grupi Junajted. Kako je ona naglasila, Danas će i dalje biti ono na šta su građani navikli – list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu. Govoreći o promeni vlasništva, Draža Petrović glavni urednik lista Danas je rekao da veruje da je ova promena pomalo zbunjujuća i za čitaoce i za novinare koji rade za list Danas, jer su do sada radili u nekoj vrsti preduzetničke komune, a sad prelaze u neku vrstu kapitalizma, ali se nada da će sva obećanja od strane novog vlasnika biti održana, te da će Danas ostati ono što je uvek bio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here