Dušan Teodorović – Neophodno je osloboditi medije

0
124

Postojeći režim u Srbiji izvršio je apsolutnu kontrolu medija. Da bi se građani motivisali na masovni protest protiv ovakvog stanja u društvu, potrebno je osloboditi medije i omogućiti građanima da čuju i druga mišljenja sem režimske propagande Aleksandra Vučića, rekao je akademik Dušan Teodorović.

Prvi protest Skupštine slobodne Srbije održao se pod nazivom „Sloboda za sve“. Brojne ugledne ličnosti podržale su ovaj protest, ali na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupio se relativno mali broj ljudi. Upitali smo akademika Dušana Teodorovića šta je potrebno uraditi da bi se građani motivisali na masovni protest protiv ovakvog stanja u društvu.

Skupština slobodne Srbije je institucija koja je formirana na inicijativu nekoliko intelektualaca sa idejom da bude alternativno telo koje ima za cilj okupljanje svih građana koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju. Koordinator Saveta za bezbednost Skupštine slobodne Srbije, advokat Božo Prelević je rekao da se po parametrima vladavine prava, demokratskih prava i slobode medija nalazimo na začelju Evrope, a po mišljenju akademika Dušana Teodorovića o stanju u Srbiji najbolje govori podatak da se godišnje smanjuje za oko 40.000 stanovnika, kako zbog negativnog priraštaja stanovništva, tako i zbog odlaska mladih ljudi u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Član Inicijalnog odbora ove organizacije Sava Manojlović je istakao da sama činjenica da je osnovana Skupština slobodne Srbije govori o tome da je sloboda u Srbiji ugrožena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here