Razgovor Vučića i predstavnika kompanije Sinofarm

0
56

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm. On je tom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku. Predsednik Vučić je istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina. On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti. On je rekao da je Srbija prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma te da ceni poverenje građana u njihov proizvod dodavši da su svi u Sinofarmu srećni što mogu da pruže neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji. Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofarm, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here