Vučić u poseti Zaječaru

0
83

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Zaječar – Knjaževac i istakao je da je taj put važan za timočki kraj, ceo istok Srbije, ali i za sve građane koji dolaze na Staru planinu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Zaječar. On je prvo obišao radove na izgradnji petlje Selačka, na deonici Vratarnica – Knjaževac, koji, prema projektu, obuhvataju rehabilitaciju i dogradnju puta kako bi se ispunili svi zahtevi za unapređenje bezbednosti saobraćaja. On je tom prilikom rekao da nema investitora tamo gde nema puteva i brze saobraćajne veze i dodao da je Knjaževac nekada bio važan industrijski centar, a da danas mora da se radi na tome da to ponovo postane. On je istakao da će taj kraj Srbije posebno dobiti na značaju kada se bude izgradila pruga Beograd – Niš, koja bi trebalo da bude brza pruga. Predsednik Vučić obišao je potom i radove na petlji Salaš, na deonici puta ka Negotinu, koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana. On je naglasio da se radi o veoma važnoj saobraćajnici, jer država ima velike planove za Prahovo, po pitanju podizanja industrije.

Predsednik Vučić je rekao da u najvećem delu Srbije nemamo pruge i vozove te da se kreće u pregovore sa Evropljanima, a i sa Kinezima oko pruge Beograd-Niš jer su pruge budućnost, uz napomenu da ipak prvo moraju da budu završeni putevi. On je naglasio da će završetkom auto – puteva investitori dolaziti i u mesta gde je to ranije bilo teško pomisliti. Predsednik je napomenuo da je cilj da imamo osam auto – puteva u izgradnji do kraja godine i obećao da će sa ministrom finansija Sinišom Malim ponovo razgovarati kako bi se obezbedila sredstva i za put Negotin-Zaječar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here