Vojska Srbije pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi

0
104

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je u Crnoj Travi pripadnike Vojske Srbije koji su od jutros angažovani na pružanju pomoći u čišćenju snega sa lokalnih puteva u toj opštini.

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske Vojske Srbije jutros su sa inžinjerijskom mašinom započeli raščišćavanje lokalnih puteva u Opštini Crna Trava, čiji su stanovnici, zbog snega koji već nekoliko dana neprestano pada, onemogućeni da dođu do centralnih delova opštine radi snabdevanja hranom i lekovima. Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u Crnoj Travi i tom prilikom on je rekao da Vojska jeste i da će uvek  biti sa svojim narodom kad god to bude potrebno. Stefanović je istakao da su predsednik opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su sinoć, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj sneg pada već deveti dan i u kojoj je jutros uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti prisutni na terenu dokle god to bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine Crna Trava kako bi pomogli u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here