Vučić obišao radove na železničkoj stanici Zemun i radove na izgradnji vijadukta u Beškoj

0
97

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na železničkoj stanici Zemun – deonica pruge za velike brzine Beograd – Stara Pazova, kao i završne radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj, na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kontrolu radova na budućoj pruzi, za vozove brzine do 200 km na sat, započeo na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, gde je od kineskih kompanija, koje rade ovu deonicu pruge, dobio obećanje da će pruga biti završena do kraja septembra i da će moći da se pusti u saobraćaj do kraja godine. Najavljeno je i da će radovi na poslednjoj deonici brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom početi 1. septembra ove godine. Predsednik je zahvalio Kini i podsetio da je projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte dogovoren između Srbije, Kine i Mađarske u okviru globalne inicijative Kine “Pojas i put”. Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd – Budimpešta kroz Srbiju je oko dve milijarde dolara, a pruga kroz Srbiju biće duga oko 184 kilometra.

Predsednik Vučić obišao je danas i završne radove na izgradnji vijadukta u Beškoj i polaganju koloseka na vijaduktu, u okviru gradnje brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Tokom obilaska gradilišta predsednik se interesovao kada će Rusi, koji izvode radove na toj deonici, početi da grade i najmoderniji Dispečerski centar za upravljanje srpskim prugama, koji će biti od presudnog značaja za razvoj srpskih železnica, pošto će se tako ostvariti potpuna kontrola nad železničkim saobraćajem. Obilasku završnih radova na izgradnji vijadukta prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije Bocan Harčenko.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here