Vučić obišao radove na deonici auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Požege

0
81

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na deonici auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege, na najdužem tunelu Laz, kroz planinu Jelicu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na deonici auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege. On je, posle razgovora sa predstavnicima kineske kompanije najavio da će auto-put od Preljine do Požege biti završen najkasnije u januaru ili eventualno februaru sledeće godine istakavši da taj auto-put otvara kapije zapadne Srbije. Predsednik je dodao da će Srbija biti premrežena auto-putevima i da će konačno investitori moći da dolaze i u manje razvijene krajeve naše zemlje. On je istakao da je velika vest za danas i to da će već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, biti pokušano potpisivanje ugovora za auto-put do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara posebno naglasivši da će to biti na veliku radost za građane Arilja, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore. Prema njegovim rečima, to znači da će za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice. Predsednik Vučić je rekao da je u toku i tenderska procedura za izgradnju auto-puta Niš-Merdare. On je objasnio da smo dobili povoljnu cenu i grant od 40,6 miliona evra na ukupnu cenu od 255 miliona evra između Niša i Beljoljina i kazao da očekuje da će u avgustu krenuti izgradnja, te da je zbog toga rekao da će 1. decembra biti u izgradnji osam auto-puteva. Predstavnici kineske kompanije upoznali su predsednika Republike sa tim da postoji problem sa geologijom, odnosno terenom u izvođenju radova na drugom po redu tunelu “Munjino brdo”.

Obilasku radova prisustvovali su i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije kao i predsednici nekoliko lokalnih samouprava. Deonica od Preljine do Požege duga je 31 kilometar i najzahtevnija je na pravcu do Požege. Na njoj će biti izgrađena tri tunela – “Laz”, “Munjino brdo” i “Trbušani”, kao i 35 mostova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here