Potpisan sporazum o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje

0
98

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas sporazum o učinku ove državne službe za 2021. godinu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas sporazum o učinku ove državne službe za 2021. godinu. Ministarka je nakon potpisivanja ovog dokumenta u Palati Srbija objasnila da će to značajno doprineti većem zapošljavanju, naročito najugroženijih kategorija stanovništva. Ona je ukazala na to da su sve aktivnosti u cilju poboljšanja uslova rada i smanjenja nezaposlenosti od velike važnosti, s obzirom na to da je prethodna godina, zbog pandemije COVID-19, bila puna izazova u pogledu svih aspekata života i rada, a da će i 2021. godina biti takva. Kisić Tepavčević je ukazala na to da su se uslovi za potpisivanje ovog sporazuma stekli usvajanjem Strategije zapošljavanja u Republici Srbiji 2021–2026. godine i pratećeg Akcionog plana za period od 2021. do 2023. godine.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je rekao da je Nacionalna služba za zapošljavanje potpisivanjem ovog sporazuma preuzela konkretne zadatke i da se jedna od važnih aktivnosti ove godine odnosi na podsticaje poslodavcima i nezaposlenima koji se nalaze na evidenciji Službe. On je precizirao da je ta služba danas raspisala 13 javnih poziva sa različitim merama podsticaja privredi i nezaposlenim licima, od kojih će najveći broj njih biti otvoren do 30. novembra. Martinović je dodao da su jasno definisane kategorije lica koje su obuhvaćene podsticajima – među njima su mladi do 30 godina, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, Romi, nekvalifikovana lica, žrtve porodičnog nasilja i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here