Petar Đurić – Iako se vlast brutalno ponela prema meni i mojoj porodici ja se ne bojim

0
245

Petar Đurić, osnivač fondacije „Ćale, ovo je za tebe!“, rekao je da je posle izjave koju je dao u toku prošlogodišnjih protesta, režim njega i njegovu porodicu provukao kroz tabloidne medije koji su o njemu širili laži, ali je dodao da se ne boji i da će se boriti do kraja za bolju Srbiju.

Sin slikara Ljubiše Đurića, koji je preminuo u Zemunskoj bolnici od posledica virusa Kovid19, Petar Đurić, javno je iznosio probleme u zdravstvenom sistemu i tvrdnje da njegov otac nije dobio adekvatnu zdravstvenu negu. Nakon toga, prema njegovim rečima, počeli su pritisci na njega i njegovu porodicu od strane vlasti. Kako je rekao, osim sa bolnim činom gubitka roditelja, borio se i sa brojnim problemima koji su dolazili od prestavnika vladajućeg režima. Zamolili smo Petra Đurića da prokomentariše sa kakvim neprijatnostima se suočio.

Petrovo svedočanstvo o poslednjim danima njegovog oca, potkrepljeno medicinskom dokumentacijom, bilo je u suprotnosti sa onim što je propagirala aktuelna vlast, te je oštra reakcija stigla i od premijerke i od predsednika države. Petar Đurić nazvan je lažovom i označen kao lice sa kriminalnim dosijeom, što njega nije obeshrabrilo u borbi za istinu. Iz suda je dobio potvrdu da nikada nije osuđivan niti gonjen, Aleksandra Vučića je pozvao na suočavanje, Zemunsku bolnicu je tužio, a epilog još uvek čeka. Nakon što su ga tabloidi danima provlačili kroz “blato”, on je nastavio borbu za svoje ciljeve i u međuvremenu pokrenuo Fondaciju koja se zove „Ćale, ovo je za tebe“, koja pomaže talentovanoj deci bez mogućnosti za školovanje kao i mališanima iz porodica sa puno dece koja nemaju osnovne uslove za život. Petar je izjavio da i pored pokušaja hapšenja i nameštanja prestupa od strane predstavnika države, on se ne boji, jer zna da je čist pred zakonom i da je narod uz njega. Dodao je da mu vlast može samo fizički nauditi, ali da zbog toga neće odustati od svoje borbe za bolju Srbiju u kome će svi građani imati jednaka prava i u kojoj neće biti važno ko ima koju partijsku knjižicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here