Ministar Stefanović uručio godišnje nagrade

0
61

Povodom predstojećeg Dana Vojske, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas u Domu Vojske godišnje nagrade za najbolje naučnoistraživačke radove i tom prilikom najavio da će u nedelju na Kalemegdanu za građane biti priređen koncert umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ uz defile orkestra Garde kroz Knez Mihailovu ulicu.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je, povodom Dana Vojske, uručio godišnje nagrade za najbolje naučno istraživačke radove. Čestitajući nagrađenima, ministar je istakao da je u susret Danu Vojske važno setiti se ljudi koji su svojim naučnoistraživačkim radom dali izuzetan doprinos da naša vojska u budućnosti bude još efikasnija, bolja i za korak ispred drugih. Stefanović je, takođe, rekao da je razgovarao sa generalom Milanom Mojsilovićem i da će povodom Dana Vojske Srbije, za građane u nedelju biti priređen koncert i defile vojnog orkestra. Stefanović je podsetio i na nedavno održanu zdrženo taktičku vežbu na poligonima Orešac i Pasuljanske livade, naglašavajući da su te vežbe upravo plod promišljanja, saradnje i nauke.

Nagradu za najbolji naučnoistraživački projekat za 2020. dobio je tim sa Instituta za strategijska istraživanja Univerziteta odbrane, koji čine pukovnici Nebojša Nikolić i Miroslav Mitrović i potpukovnik Milinko Vračar, za rad „Hibridno ratovanje – iskustva i perspektive”, dok je za najbolju doktorsku disertaciju nagrađena pukovnik Mirjana Milenković, iz Centra za mirovne operacije Generalštaba za rad „Zapadni Balkan kao potkompleks u Teoriji regionalnog bezbednosnog kompleksa”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here