Ministar Vulin se sastao sa vatrogascem Markom Nikolićem pred njegovo učešće na turniru u boksu

0
64

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa vatrogascem-spasiocem Vatrogasno-spasilačkog batalјona Voždovac Markom Nikolićem, prvakom Mediterana u WBC verziji u boksu, koji se u petak, 23. aprila, na „WBC International Silver Championship“ turniru bori za titulu šampiona u ovoj kategoriji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa vatrogascem-spasiocem Markom Nikolićem. Nikolić koji je pripadnik Vatrogasno-spasilačkog batalјona Voždovac i prvak Mediterana u WBC verziji u boksu će se u petak, 23. aprila boriti za titulu šampiona u ovoj kategoriji. Poželevši mu uspeh na predstojećem takmičenju, ministar Vulin istakao je da su lјudi poput Nikolića, koji sem u poslu, ostvaruju izuzetne rezultate i u sportu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar je naglasio da će MUP u narednom periodu iznaći modele po osnovu kojih će vrhunskim sportistima u policiji olakšati učestvovanje u takmičenjima. Vuline je poručio da su Izdržlјivost, posvećenost i upornost koju pokazuju sportisti, vrline koje krase pripadnike policije, spremne da odgovore na sve izazove, da izvrše svako naređenje i postignu zavidne rezultate. Vatrogasac Nikolić istakao je značaj podrške Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje vatrogasno-spasilačke jedinice i naglasio da se u meču u petak za titulu šampiona bori sa Rusom Sergejem Gorohovim.

Marko Nikolić je amaterskim boksom počeo da se bavi 2004. godine, da bi već 2006. postao kadetski prvak države, a juniorski 2007. godine. Od 2008. i u naredne četiri godine zaredom, Nikolić je osvojio titulu seniorskog prvaka države, a u profesionalne boksere prelazi 2013. godine. Prvak Mediterana prvi put postao je 2019. godine, a šampionski pojas na prestižnoj WBC verziji u poluteškoj kategoriji do 79 kilograma odbranio je 2020, i to mu je bila 26 uzastopna pobeda na profesionalnoj sceni, bez i jednog poraza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here