Nemanja Šarović – Priča oko smrti Vladimira Cvijana je i dalje obavijena velom tajni

0
257

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je rekao da je smrt Vladimira Cvijana još uvek obavijena velom tajni, a da je samo Aleksandar Vučić kao apsolutni vladar skoro svih medija u Srbiji, jedina osoba koja je mogla narediti da u javnost ne izađe podatak o smrti Vladimira Cvijana.

Predsednik Pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović objavio je na svom Tviter nalogu fotografiju rozarijuma sa beogradskog groblja Lešće, gde je, prema njegovim rečima, sahranjen Vladimir Cvijan. Na mestu predviđenom za urnu, stoji samo natpis Vladimir 1976 – 2018, bez prezimena. Zamolili smo Nemanju Šarovića da obrazloži navode da se radi baš o rozarijumu Vladimira Cvijana, kao i činjenicu da prezime nije navedeno.

Smrt Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg člana Srpske napredne stranke, i dalje je tema na društvenim mrežama u objavama i komentarima pojedinih javnih ličnosti, kao i drugih građana. Advokati Luka Jovanović, Čeda Kokanović i Goran Miličić iz Beograda podneli su Povereniku za informacije od javnog značaja žalbu na rešenje Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i rešenje Višeg javnog tužilaštva kojima su odbijeni zahtevi za pristup obdukcijskom nalazu pokojnog advokata Vladimira Cvijana. Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, govoreći o smrti Vladimira Cvijana, rekao je da će posle tri godine od tog događaja, a i zbog činjenice da su Cvijanovi posmrtni ostaci kremirani, biti vrlo teško da se utvrde okolnosti Cvijanove smrti. Ipak, on je dodao, da onako kako su uspeli da pronađu rozarijum Vladimira Cvijana, koji je čak neuobičajeno obeležen samo imenom bez prezimena, iz pokreta „Ljubav, vera, nada“ će se potruditi da otkriju i ostale informacije od značaja za ovaj slučaj i o tome obaveste javnost. Šarović je naglasio da za prikrivanje smrti ovako poznate ličnosti može biti odgovoran samo predsednik Aleksandar Vučić jer, kako je naveo, on upravlja skoro svim medijima u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here