Brnabić obišla postrojenje za odsumporavanje u termoelektrani Kostolac

0
95

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas postrojenje za odsumporavanje u bloku B u Termoelektrani “Kostolac”, koje ispunjava najstrože ekološke standarde EU, poručivši da je zaštita životne sredine jedan od tri prioriteta Vlade, što govori o stepenu razvoja Srbije.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetile su danas Termoelektranu „Kostolac”, gde su obišle postrojenje za odsumporavanje u bloku „Kostolac B”. U svom obraćanju novinarima premijerka je rekla da je od 2014. do danas vlada ulozila ukupno oko 600 miliona evra u postrojenja za odsumporavanje koja bi osigurala čistiji vazduh i saniranje posledica termoelektrana.

Brnabić je naglasila da je u toku izgradnja postrojenja za odsumporavanje na Termoelektrani Nikola Tesla u bloku A i bloku B.

Predsednica vlade je navela da je u martu ove godine usvojen Zakon o klimatskim promenama, kao prvi sistemski zakon koji se bavi ovom važnom temom. Ona je najavila da će u narednim nedeljama obići još neke projekte i videti se šta je sve urađeno u oblasti zaštite životne sredine na najkonkretniji način, a šta je u planu. U skladu sa tim, premijerka je navela da će u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biti uloženo šest milijardi evra, a njihova izgradnja počeće u 27 lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here