Mihajlo Ulemek – Razlika između Zemunskog klana i kriminalne grupe Veljka Belivuka je veoma mala

0
255

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde, rekao je da su i prethodni, i sadašnji ministar unutrašnjih poslova nedostojni svoje pozicije i da na čelo MUP-a treba da dođe čovek bez ijedne mrlje u svojoj karijeri, kako bi se stanje zaista popravilo.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, govoreći o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka koje su izveli pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, naveo je da država neće dozvoliti formiranje novog “Zemunskog klana”. Predsednik Srbije je izjavio da je to zapravo “uvezena mafija” i najavio da istraga protiv Belivuka i ostalih uhapšenih neće stati dok se ne istraže njihove veze sa državnim aparatom. Upitali smo Mihajla Ulemeka, nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde, da li je ovom akcijom zaista sprečeno delovanje kriminalnih grupa u Srbiji ili su one sada još jače nego što je bio “Zemunski klan”.

O vezama koje je kriminalna grupa Veljka Belivuka imala sa pojedincima iz državnog vrha, govorili su i sam predsednik države Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Danima se u medijima spekuliše oko konkretnih imena političara koji bi mogli biti dovedeni u vezu sa ovom grupom. Savetnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Vujačić izjavio je da će javnost biti iznenađena kad se objavi spisak političara, sportista i glumaca koji su bili “na vezi” sa uhapšenim vođom pomenutog kriminalnog klana. Vujačić je objasnio da je Belivukova kriminalna grupa imala svoje ljude u tužilaštvu, sudu, državnim organima i među političarima. Analizirajući situaciju u vezi sa hapšenjem Belivukove grupe i reakcijama vlasti i javnosti, Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde, rekao je da smatra da je u redovima naše policije bar 30% kriminalaca. On je dodao da je i ranije ukazivao na ovu činjenicu i da je neophodno policiju očistiti od takvih ljudi, ali da bi to mogao da uradi samo čovek bez mrlje u prošlosti i karijeri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here