Siniša Vučinić – Serija „Porodica“ je realistično urađena ali ima i odstupanja od stvarnih događaja

0
330

Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića je rekao da je zadovoljan kako su u seriji „Porodica“ prikazani događaji, da se većina poklapa sa onim što se stvarno desilo, ali da ima i odstupanja, naročito u prikazu karaktera Slobodana, Mire i Marije Milošević.

Komentarišući prikazivanje serije „Porodica“ koja govori o poslednjim danima Slobodana Miloševića koje je proveo u vili Mir na Dedinju, a pre hapšenja i isporučivanja sudu u Hagu, Siniša Vučinić je rekao da svakako ima mnogo realističnih scena u ovoj seriji, ali da ima i dosta stvari koje nisu prikazane ili su predstavljene na drugačiji način. Upitali smo bivšeg načelnika bezbednosti Slobodana Miloševića da otkrije koji to važni detalji nisu prikazani u seriji.

Slobodan Milošević bio je poznat kao političar koji se nije preterano eksponirao u javnosti, pa je zbog toga serija „Porodica“ pružila uvid u njegov skriveni porodični život. Glumica Mirjana Karanović istakla je da seriju ne treba shvatiti kao istorijski dokument, već kao igranu dramu o porodici koja gubi tlo pod nogama. Kreator serije Bojan Vuletić objasnio je da mu je namera bila da opiše stanje uma i duše ljudi zatočenih u toj kući u noći kada je Milošević uhapšen, pre 20 godina. Vila je tada bila pod opsadom policije, demonstranata i novinara, koji su nestrpljivo iščekivali šta će se desiti. Hapšenje Miloševića, nekadašnjeg predsednika Jugoslavije i Srbije, njegovo izručivanje Haškom tribunalu zbog optužbi o zločinima u ratu u bivšoj Jugoslaviji, jedan je od najupečatljivijih događaja u novijoj istoriji Srbije. Komentari na račun serije su bili brojni i raznovrsni, bilo je i pohvala i kritika glumcima, producentima, ali i ocena da je reč o pokušaju rehabilitacije porodice Milošević. Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića ocenio je seriju kao prilično realističnu, ali dodao i da ima nedoslednosti poput toga da je Milošević psovao Boga, što kako je rekao Vučinić, nikada nije uradio. On je naglasio i da Marija i Mira nisu bile tako uplašene i histerične kako su prikazane u seriji, već da su staloženo razmišljale o mogućim rešenjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here