Održane su konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa

0
65

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka pravde Maja Popović i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić održali su danas konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Vlada Srbije podnela je Narodnoj skupštini Predlog za promenu Ustava Republike Srbije, koji, u skladu sa procedurom, dalje razmatra Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Narodna skupština. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka pravde Maja Popović i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić održali su danas konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa. Na današnjem sastanku razgovaralo se o daljoj dinamici promene Ustava.

Dogovoreno je da se održi više javnih slušanja u Beogradu, kao i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kako bi javnost na transparentan i inkluzivan način bila upoznata sa predlozima za promenu najvišeg pravnog akta. Javna slušanja biće organizovana i sa predstavnicima stručne javnosti, profesorima i advokatima, kao i sa organizacijama civilnog društva i predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here