Saradnja Ministarstva za brigu o selu i Karitasa u poboljšanju uslova na selu

0
57

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i beogradski nadbiskup i predsednik humanitarne organizacije „Karitas Srbije“, mons. Stanislav Hočevar sastali su se i dogovorili saradnju sa ciljem poboljšanja uslova života i rada u selima Srbije, uključujući i sela sa mešovitim i katoličkim življem.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić sastao se u Palati Srbija sa beogradskim nadbiskupom i predsednikom humanitarne organizacije Karitas monsinjorom Stanislavom Hočevarom. Razlog sastanka bio je dogovor o saradnji u oblasti poboljšanja uslova života i rada u selima Srbije. Ministar Krkobabić je rekao da je cilj da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ostanu da žive i rade u selima Srbije te da država mora da izdvoji velika sredstva za tu namenu.Beogradski nadbiskup Hočevar ocenio je programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu.

Tema prvog radnog sastanka Ministarstva za brigu o selu i humanitarne organizacije Karitas bili su programi Ministarstva za brigu o selu i saradnja na merama i aktivnostima sa ciljem poboljšanja uslova života i rada u selima. U razgovoru sa osmočlanom delegacijom Karitasa izdvojena su područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji i očekuje se uskoro nastavak saradnje u konkretnom pravcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here