Borko Stefanović – Opozicija je saglasna oko izbornih uslova

0
85

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde je rekao da nema nikakvog razmimoilaženja između opozicionih stranaka u zahtevima u vezi sa predstojećim izborima, kao i da su otpočeli razgovori sa predstavnicima Evropske unije u vezi sa ispunjenjem tih zahteva.

Predstavnici Evropskog parlamenta počeli su onlajn konsultacije o poboljšanju izbornih uslova sa poslaničkim grupama. Opozicija i dalje deluje prilično razjedinjeno, a novi izbori se približavaju. Upitali smo Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde da li smatra da će razjedinjeni predstavnici opozicije uspeti da se izbore za izborne uslove kakve traže, ali i da postignu jednistvo za izlazak na predstojeće izbore.

Šef posrednika Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik u dijalogu o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, izjavio je ranije da je međupartijski dijalog jedan od ključnih prioriteta na putu Srbije ka članstvu u Evropsku uniju. Na sastanku u sedištu Delegacije Evropske unije u Beogradu gde su počele onlajn konsultacije dela opozicije sa evroparlamentarcima, prisustvovali su predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.  Povodom međustranačkog dijaloga za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji, Grbović je rekao da su problemi poznati, kao i da sporazum može da se postigne ako postoji politička volja, kako sa strane vlasti, tako i sa strane posrednika iz Evropske unije. Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde istakao je da postoji saglasnost opozicionih stranaka oko zahteva za ispunjenje izbornih uslova i dodao da ukoliko ti uslovi ne budu bili ispunjeni, neće se stvoriti šansa ni da izbori budu slobodni i demokratski, a na takvim izborima opozicija neće ni učestvovati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here