Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Pragu, gde se sastao sa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima i budućim projektima dve zemlje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Pragu. Predsednik Srbije je nakon sastanka sa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom rekao da su razgovarali o mnogo konkretnih stvari, o budućnosti odnosa dveju zemalja, kao i o podršci koju Češka pruža Srbiji na evropskom putu. Vučić je najavio da će predsednik Zeman doći u posetu Srbiji, na otvaranje Češke kuće. On je istakao, posle izvinjenja koje je javno srpskom narodu uputio predsednik Češke Miloš Zeman zbog učešća u bombardovanju nekadašnje SRJ, da je danas divno biti Srbin u Pragu, i da Srbija nikada neće zaboraviti Zemanove reči.  Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i Srbi večno biti zahvalni na tome, jer to što je danas izgovorio predsednik Zeman oko bombardovanja niko drugi nije rekao.

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman je rekao danas da je bombardovanje tadašnje Jugoslavije bilo greška, izvinio se i zamolio srpski narod da mu oprosti. Istakao je da je sa predsednikom Vučićem razgovarao o tradicionalnom češko-srpskom prijateljstvu. Predsednik Zeman rekao je da su razgovarali o uspešnom razvoju ekonomske saradnje, češkim kompanijama koje uspešno posluju u Srbiji, kao i o pozicioniranju dve zemlje u pogledu međunarodnih odnosa.