Zoran Pavić – Kako do pomaka na bolje u našem fudbalu

0
188

Govoreći o tome šta je ključno što treba menjati kako bi srpski fudbal imao bolje rezultate, novinar Zoran Pavić je rekao da se mora bolje raditi sa fudbalerima od malih nogu, a ne samo da njihovi menadžeri ili roditelji gledaju kako zaraditi što više para.

U šali se često kaže da u Srbiji postoji barem četiri miliona fudbalskih trenera i selektora. Fudbal je u Srbiji najpopularniji sport iako već godinama izostaju reprezentativni uspesi na velikim takmičenjima. Analitičari tvrde da mesto selektora ne zavisi samo od stručnosti i postignutih uspeha već da se odluka ko će zauzeti tu poziciju donosi izvan fudbalskih organizacija. Upitali smo novinara Zorana Pavića šta je potreno da se naša fudbalska reprezentacija vrati na staze stare slave.

Polemika u javnosti o odgovornosti za stanje u srpskom fudbalu veoma je živa, a čini se da nikada fudbal u Srbiji nije bio na nižim granama do danas, kada je stavljen pod kontrolu politike. Mnogi navode da je fudbal kao delatnost u kojoj se obrću ogromne svote novca, shvaćen kao partijski plen koji treba da omogući zaradu brojnim zaslužnim partijskim vojnicima vladajuće stranke, dok Fudbalski savez mahinacijama stvara profit za razne projekte režima i režimskih predstavnika. U takvoj atmosferi, upitno je da li uopšte postoji ikakva ozbiljna selekcija stručnog i igračkog kadra. Govoreći o mogućnostima da se stanje u fudbalu promeni, ili bar poboljša, novinar Zoran Pavić je rekao da to jeste moguće, ali i da bi to bio dugačak proces i da je potrebno da postoji volja i želja da se on sprovede. On je naglasio da treba krenuti od mladih fudbalera i da sa njima treba raditi bolje, podizati kvalitet fudbala i ne dozvoliti da njihovi menadžeri ili roditelji budu vođeni samo time koliko se može zaraditi od sporta. Pavić je dodao da treba ulagati i u trenere, koji bi bili motivisani da menjaju stvari u fudbalu na duži rok.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here