Izbori za Savet MZ Melenci obavijeni velom tajne

0
1829

OTKRIVAMO: Da li su izbori za Savet MZ Melenci pretvoreni u prljavu političku borbu?

U nedelju, 23. maja, u Melencima se održavaju izbori za članove Saveta mesne zajednice. Na tim izborima odlučila je da učestvuje i grupa građana od 9 članova. Kako su istakli na kandidovanje su se odlučili jer meštani Melenaca tokom proteklih 8 godina nisu imali kome da se obrate povodom komunalnih problema u selu. Još uvek aktu    elni savet ti problemi ne dotiču i njegovi članovi ne nalaze vremena za njihovo rešavanje, a gradska vlast za obećanja data  u okviru predizborne kampanje prošle godine nije ni prstom mrdnula.

S obzirom na to da dosadašnji Savet mesne zajednice ni na koji način nije doprineo napretku i razvitku sela i da čak nije ni konkurisao niti za jedan projekat koji bi mogao da doprinese poboljšanju života stanovnika Melenaca ova grupa građana počela je da se okuplja tokom oktobra kako bi učestvovala na izborima koji ih očekuju ovog vikenda. Njihov cilj je da aktiviraju sve meštane i da mesna zajednica funkcioniše onako kao jedna mesna zajednica i treba da funkcioniše, da može svaki meštanin da dođe i da iznese svoje probleme i da se zajedno odlučuje o njihovom rešavanju i o prioritetima u selu. Međutim, ovaj plan nije se baš dopao gradskoj vlasti, koja je pokušala da ovu grupu građana prevede na svoju stranu, kako bi ih držala pod kontrolom. Kada im to nije uspelo krenuli su u opstrukciju njihovog učešća na izborima.

Na pitanje zašto gradskoj vlasti ne odgovara da pošteni i časni građani vode mesnu zajednicu u Melencima odgovora je mnogo. Jedan od najozbiljnijih problema je izlivanje kanalizacije u bunar iz kog se selo snabdeva pijaćom vodom.

Članovi kandidovane grupe građana imaju zajednički cilj – da se kao članovi Saveta mesne zajednice Melenci domaćinski staraju o selu, njegovoj imovini, prihodima i njegovim stanovnicima. I pored svih podvala, nameštaljki i opstrukcija od strane gradske vlasti oni su uspeli da obaveste stanovnike Melenaca da se u nedelju održavaju izbori i da će učestvovati na njima. Da li će uspeti da ostvare pobedu na izborima i da od Melenaca naprave selo po meri svih njegovih stanovnika videćemo kada se u nedelju zatvore biračka mesta. Ostaje samo pitanje da li se vlast toliko boji malih, običnih ljudi i poraza koji oni mogu da im prirede da pribegava ometanju njihovog učešća na izborima, kao i pitanje da li ćemo sa ovakvim vlastodršcima ikada imati priliku da imamo fer i slobodne izbore na republičkom nivou kada oni nisu mogući ni na najnižem nivou organizovanja vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here