Boško Obradović – Porodičnom šetnjom smo hteli da ukažemo na značaj porodice

0
132

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri je rekao da je porodična šetnja tradicionalna manifestacija koju Srpski pokret Dveri organizuje više od 12 godina i i da je to  manifestacija u slavu života i rađanja, čiji je cilj da ukaže na značaj koji porodica treba da ima u društvu.

Porodična šetnja u organizaciji Srpskog pokreta Dveri završena je 15. maja u beogradskom parku Kalemegdan, nakon što je prošla centralnim gradskim ulicama od Doma Narodne skupštine gde je skup započeo. Na čelu šetnje nošen je veliki transparent „Za sve naše porodice“, kao i „Za porodice, za život Srbije“. Organizator šetnje, predsednik Dveri Boško Obradović je rekao da je to bio „festival lepote, snage i značaja porodice“. Upitali smo Boška Obradovića koji je glavni cilj ove šetnje i kakav je bio odaziv građana.

Učesnici Porodične šetnje, u organizaciji pokreta Dveri, zatražili su povlačenje iz skupštinske procedure tri, kako je rečeno, antiustavna zakona, među kojima je i onaj o istopolnim zajednicama. Lider Dveri Boško Obradović je na skupu ispred Skupštine Srbije, organizovanog povodom Međunarodnog dana porodice, rekao da je potrebno povući iz procedure sva tri antiustavna i antihrišćanska zakona. Prema njegovim rečima, većinska Srbija je porodična zemlja, pa je u skladu sa tim postavio pitanje kako se desilo da građanima nameću zakone kojim se uvodi afirmacija istopolnih zajednica. Obradović je istakao da Dveri predlažu poresku reformu, koja bi trebalo da omogući smanjenje poreza onima koji su u braku i imaju decu, da bi im više novca ostajalo u kućnom budžetu. Kako je Obradović naglasio, manifestacija ima nadstranački karakter i organizuje je 15 organizacija. On je kazao da će se tražiti i da 15. maj, Dan porodice, bude proglašen za neradni dan i državni praznik. Lider Dveri istakao je da država treba da bude prijatelj porodicama, a da pod ovom vlašću, ona to nije. Obradović je dodao da je porodična politika – politika budućnosti i najbolja poltika za 21. vek.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here