Stanovnici Ljubljanske ulice obeležili Svetski dan komšija

0
79

Stanovnici Ljubljanske ulice i ove godine Svetski dan komšija obeležili su polaganjem venca i cveća na kuću Aleksandra Sandića i pomenom pre svega preminulim komšijama, ali i svim preminulim stanovnicima našeg grada.

Svetski dan komšija, poslednjeg petka u maju mesecu, stanovnici Ljubljanske ulice obeležavaju od 2015. godine i to uvek čine polaganjem venca na kuću Aleksandra Sandića i kićenjem žičane ograde cvećem. Tako je Svetski dan komšija obeležen i ove godine. Na ovaj način komšije iz Ljubljasnke ulice podsećaju sugrađane na sve spomenike kulture u njihovoj okolini i pokušavaju da iniciraju zaštitu tih spomenika. Svake godine oni ukazuju na značaj negovanja sećanja na Aleksandra Sandića, srpskog filozofa, filologa, istoričara, književnika, kulturnog radnika i političara i na značaj očuvanja onoga što je od njegove kuće ostalo.

Nakon polaganja venca na Sandićevu kuću okupljene komšije upuitile su se do ugla Takovske i Ljubljanske ulice gde je održan pomen svim preminulim komšijama iz Ljubljanske ulice, ali i svim preminulim stanovnicima našeg grada. Kao i prethodnih godina, pomen kod krsta na uglu Takovske i Ljubljanske ulice održao je sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here