Vuk Jeremić – Milenijum timu 2 miliona dinara na sat za razminiranje

0
189

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, postavio je ispred budućeg kompleksa fabrike Linglong pitanje predstavnicima državne, ali i gradske vlasti zašto je posao razminiranja područja na kom se gradi postrojenje Linglonga, vredan 400 miliona dinara dobila firma Milenijum tim, koja prema njegovim rečima nema reference za obavljanje tog posla i koja je od tog posla prihodovala oko 2 miliona dinara na sat.

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, boravio je u Zrenjaninu, gde je ukazao na činjenicu da je kompanija Milenijum tim iz Beograda prošle godine dobila posao od Grada Zrenjanina vredan 400 miliona dinara. U pitanju je bilo razminiranje odnosno čišćenje od eksplozivnih ostataka rata na lokaciji na kojoj se gradi fabrika “Linglong International Europe”. Jeremić je ispred fabričkog kompleksa postavio pitanje da li je postojao tender za ovaj posao i zašto je taj posao dobio baš Milenijum tim napomenuvši da je njihova zarada, za posao koji je obavljen za 7 dana, bila oko 2 miliona dinara na sat. On je upozorio predstavnike vlasti i kompanije Milenijum tim da će svuda postavljati ta pitanja istakavši da je Milenijum tim jedna od najbolje organizovanih platformi za isisavanje novca iz državnog budžeta Republike Srbije.

Kada je u pitanju poslovanje kompanije Milenijum tim nedavno su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i njegov potpredsednik Miroslav Aleksić ukazali i na potencijalno koruptivan posao u Smederevu. Naime, oni su građane u Smederevu, ali i celu srpsku javnost podsetili da je gasifikacija u tom gradu krenula 2011. godine i da je prvi izvođač bila firma ‘Telekomunikacija Blace’, a da je ubrzo ceo posao preuzeo Milenijum tim. Oni su rekli i to da danas, najveći deo Smedereva nema gas, iako je država investirala u sekundarnu mrežu, i da i dalje nema upotrebne dozvole. Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao da su pare potrošene pre 10 godina i da je to pitanje koje građani treba da postave državi napomenuvši da Milienijum tim nije nikakav strateški partner, da oni čak nisu ni izvođači nego ugrađivači opreme i oni koji uzimaju novac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here