Boško Obradović – Usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti je protivno našem Ustavu

0
95

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri je rekao da je ovaj pokret zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odbije da potpiše usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti i usvajanje izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije jer ova dva zakona nisu u skladu sa našim Ustavom, ali ni sa tradicijom.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obadović upozorio je na usvajanje dva zakona kojima, kako je naveo, „počinje skupštinski državni udar na porodicu“, jer su, prema njegovim rečima to dva antiustavna, antihrišćanska i antiporodična zakona. Radi se o zakonima o rodnoj ravnopravnosti i izmenama i dopunama zakona o zabrani diskriminacije. On je naglasio da su to zakoni koje je neophodno povući iz procedure, kao i da vlast i predsednik Vučić, o ovim zakonima ne govore ni reči. Upitali smo lidera pokreta Dveri kako bi ovi zakoni mogli ugroziti porodicu i porodično pravo.

Lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović upozorio je da usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti i usvajanje izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije gura Srpska napredna stranka pod pritiskom zapadnih ambasada i nevladinih lobija, a na direktnu štetu porodične i tradicionalne Srbije koja je, kako je naveo, većina u ovoj državi. On je ocenio da ako prvi zakon bude usvojen, to će značiti da naša deca rođenjem nisu ni muško, ni žensko, već da će se tek tokom života opredeljivati šta su i da će menjanje pola postati uobičajena društvena konstrukcija i igrarija koju će država morati da poštuje. Time bi se, prema njegovim rečima, stvorila konfuzija kod mladih ljudi u vezi sa polnim identitetom, ali i urušila porodica i porodične vrednosti i stvorili uslovi za raspad strukture jednog društva i tradicionalnih porodičnih vrednosti. Što se tiče izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije, Obradović je objasnio da bi njihovo usvajanje značilo uvođenje verbalnog delikta i progon svakoga ko javno iskaže kritički stav protiv totalitarnih ideologija homoseksualizma i rodne ravnopravnosti koje se nameću našem društvu mimo volje većine građana Srbije. Zbog pomenutog, lider Dveri rekao je da je ovaj pokret zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odbije da potpiše usvajanje pomenutih zakona jer su oni u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here