Izašao je novi broj Zlatiborskih vesti

0
82

Izašao je novi broj biltena opštine Čajetina, pod nazivom Zlatiborske vesti, u kom se mogu pročitati vesti o najvažnijim dešavanjima u opštini Čajetina tokom maja. Na naslovnoj strani nalazi se vest o otvaranju vrtića u Ljubišu u prisustvu Novaka Đokovića.

U novom broju biltena opštine Čajetina nalaze se izveštaji o svim značajnim dešavanjima u opštini tokom maja meseca. Na prvim stranama Zlatiborskih vesti nalazi se vest o otvaranju vrtića u Ljubišu. Naime, uspešnom realizacijom donatorske kampanje Sezona darivanja Fondacija Novak Đoković u saradnji sa opštinom Čajetina uložila je 12,5 miliona dinara kako bi deca iz Ljubiša dobila pristup kvalitetnom ranom obrazovanju. Potom se može pročitati vest da će jedna gondola zlatiborske Gold gondole biti brendirana imenom i likom najboljeg stenisera sveta Novaka Đokovića, kao i vest da je tokom uskršnjih i prvomajskih praznika Zlatibor bio najposećenije turističko odredište u Srbiji. Potom su od strane predsednika Skupštine opštine Čajetina, Arsena Đurića, predstavljeni naredni projekti i aktivnosti lokalne samouprave, predstavljene su prolećne aktivnosti Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor i aktivnosti JKP Vodovod Zlatibor koje privodi kraju projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda na Zlatiboru.

U segmentu posvećenom turizmu najavljena je promocija lepota Zlatibora i u narednom periodu, a u rubrici dešavanja preneta je vest o donaciji Domu zdravlja u Čajetini od zadovoljnih pacijenata iz Niša, kao i vest o tome da je direktor Zlatiborskog Ekoagrara Marko Marić posetio mladog poljoprivrednika Luku Crepuljarevića iz Semegnjeva. Potom se mogu pročitati tekstovi o sertifikaciji žiga Dobro sa Zlatibora i o prednostima upisa u srednju Ugostiteljsko-turističku školu u Čajetini. Od dešavanja je izdvojeno obeležavanje Međunarodnog dana biodiverziteta, 134. godine rada Osnovne škole “Dimitrije Tucović”, kao i 20. godina rada Udruženja građana Zlatiborski krug. Nakon toga se mogu pročitati tekstovi o projektu Pristupačan Zlatibor za sve i o akciji dobrovoljnog davanja krvi. U rubrici Velikani našeg kraja predstavljen je Branko Stanković, a u rubrici Zašto volim Zlatibor može se pročitati tekst solistkinje baletskog ansambla Narodnog pozorišta Drine Pešić, a u rubrici feljton svedočanstvo o dr Aleksandru Bokarevu, prvom sreskom lekaru Zlatibora.

Nakon teksta o dr Bokarevu nalazi se tekst o ruskoj banji u Šljivovici i tekst o ekskluzivnom restoranu Gostiljska vrela. Potom je predstavljena izložba maketa borbenih aviona, izložba “Tri priče” koja je otvorena u galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, Međunarodni art simpozijum, izložba kao komemoracija Boži Kovačeviću i stend up veče komičara grupe Kruševac geto. U rubrici Tradicije značajno mesto zauzeo je tekst o festivalu Deca među narcisima, kao i tekst o tradicionalnom Prolećnom vašaru u Čajetini.

kada je u pitanju sport predstavljen je streličarski kup Planinska strela, Otvoreni kup Zlatibora u fild streličarstvu, kao i odlični rezultati paraatletičara Aleksandra Radišića i karatista Rujna. Na stranicama posvećenim sportu nalaze se i tekstovi o prvomajskom turniru u fudbalu za mlađe kategorije, o okružnom fudbalskom takmičenju osnovaca, o šahistima Čigote, fudbalerima  i košarkašima Zlatibora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here