Dragoljub Simonović – Asfaltiranje puta do Belivukove kuće naredio je neko od moćnika iz vlasti

0
299

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka je rekao da javno preduzeće „Putevi Srbije“ ne bi imalo interes da asfaltira ulicu u kojoj se nalazi kuća Veljka Belivuka, jer to nije put od značaja za takvo preduzeće, već je to urađeno po nalogu nekoga iz vlasti.

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da je put do kuće Veljka Belivuka, gde su počinjena brojna krivična dela, asfaltiran posle njegovog mandata, u vreme predsednice opštine Živadinke Avramović. On je izjavio i da je asfaltiranje puta do kuće Veljka Belivuka mogao da naredi Goran Vesić ili koordinator Srpske napredne stranke za opštinu Grocka Milosav Miličković. Zamolili smo Dragoljuba Simonovića da pojasni ove navode.

Bivša predsednica gradske opštine Grocka Živadinka Avramović izjavila je da je put do kuće Veljka Belivuka u Ritopeku, asfaltiran bez znanja čelnika te opštine. Ona je kazala da taj put povezuje Smederevski put sa naseljem Ritopek i da spada u nekategorisane puteve koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Avramović je navela da su se meštani bunili zašto put prolazi kroz nenaseljena mesta, i tražili su da se umesto te deonice asfaltira više naseljenih ulica u Ritopeku. Na pitanje novinara, da li je bilo ko iz „Srbijaputa“ kontaktirao nadležne u opštini vezano za asfaltiranje lokalnog puta u Ritopeku, Živadinka Avramović je naglasila da nju, ni bilo koga drugog u opštini, niko nije obavestio o tom projektu. Direktor „Srbijaputa“ Petar Živadinović , takođe je izjavio da nije upoznat sa gradnjom puta koji prolazi pored kuće Veljka Belivuka u Ritopeku. Navode da je ipak neki moćan čovek iz vlasti naredio preduzeću “Srbija putevi” da se taj put asfaltira izneo je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka koji je naglasio da bez takvog naloga ovo javno preduzeće ne bi imalo interesa da se odluči za asfaltiranje baš te deonice koja vodi samo do par vila, među kojima je i kuća Veljka Belivuka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here