Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara

0
159

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik junacima sa Košara, čime su obeležene 22 godine od završetka bitke u kojoj su pripadnici vojske Savezne Republike Jugoslavije 67 dana branili državnu granicu.

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik junacima sa Košara. Nakon polaganja venca, predsednik Vučić je porazgovarao sa okupljenim veteranima bitke na Košarama i zahvalio im na svemu što su učinili za otadžbinu. Predsednik je posebno naglasio da sećanje na poginule vojnike nikada ne sme da izbledi. On je rekao da su junaci sa Košara vodili nemoguću bitku protiv daleko nadmoćnijeg protivnika, znajući da je zemlja koju brane važnija od svega i napomenuo da su Košare danas u tuđim rukama, ali da junaštvo srpskih vojnika koji su štitili svoju otadžbinu niko i nikada neće moći da izbriše. “Neka im je večna slava!“, rekao je predsednik Vučić i dodao da mu veterani ove bitke daju dodatnu energiju „da se još snažnije bori za Srbiju“.

Spomenik junacima sa Košara postavljen je prošle godine u parku u neposrednoj blizini KBC “Dr Dragiša Mišović”. Na postamentu su uklesana imena 108 vojnika, podoficira, oficira, rezervista i dobrovoljaca koji su stradali 1999. godine na karauli Košare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here