Sanda Rašković Ivić – Opoziciju mogu da ujedine ekološka pitanja

0
178

Preduslovi za ujedinjenje srpske opozicije već postoje a po mišljenju Sande Rašković Ivić to su ekološka pitanja, koja su zbog zagađenja životne sredine koje se sprovodi i koje se tek sprema, pitanja opstanka srpskog naroda na vekovnim ognjištima.

Govoreći o funkcionisanju opozicije, Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, je naglasila da lažno jedinstvo opozicije ne bi vodilo ničemu i da je to ono što je postojalo pred prošle izbore. Na navode da je opozicija potpuno razjedinjena, ona je odgovorila da očekuje da će do ujedinjenja ipak doći neposredno pre izbora. Upitali smo Sandu Rašković Ivić koji su preduslovi za ujedinjenje opozicije ili bar formiranje opozicionih blokova.

U Srbiji već nekoliko godina traje borba ekoloških aktivista protiv izgradnje malih hidroelektrana i za čistiji vazduh koji je godinama unazad prilično zagađen na celom Balkanu. Ekološke organizacije koje su učestvovale na aprilskom protestu koji je održan ispred Skupštine Srbije u Beogradu, poručile su da je „počeo ekološki ustanak”, a pesnik Ljubivoje Ršumović je rekao na ovom skupu da nam je danas potreban “ekološki patriotizam”.  Zoran Kostić Cane, pevač grupe Partibrejkersi obratio se prisutnima rečima: ,,Bez vode nema slobode, a ona se truje non-stop, bez zemlje nema hrane, bez vazduha nema života” , i da ne treba da dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna ,,jer mi drugu zemlju nemamo, mi smo odavde”. Označivši ekološka pitanja kao zajednički imenilac oko koga treba da se ujedini srpska opozicija, Sanda Rašković Ivić je rekla da ekološka pitanja nisu samo pitanja kolonizacije Srbije nego i biološkog opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here