Javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za potrebe septembarskog roka

0
375

U toku je javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za potrebe septembarskog uputnog roka 2021. godine. Zakon u vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za potrebe septembarskog uputnog roka 2021. godine.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u Zrenjaninu, Gundulićeva bb gde mogu podneti prijave. Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

Zakon u vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here