Vučić se sastao sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije

0
20

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandra Gruška, sa kojim se saglasio da je svaka poseta ruskih zvaničnika potvrda visokog stepena međusobnog razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Vučić je nakon sastanka izrazio nadu da bi mogle da budu dogovorene posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina. Zamenik šefa ruske diplomatije Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali da je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis. On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije KOVID-19 i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here