U Osnovnoj školi “Sonja Marinković” svečano otkrivena donatorska tabla u čast Lazara Stankova

0
85

U Osnovnoj školi “Sonja Marinković” u subotu, 19. juna, svečano je otkrivena donatorska tabla u čast Lazara Stankova, koji je školi poklonio 15.000 australijskih dolara. Otkrivanjem table otpočelo je obeležavanje dana škole.

U subotu, 19. juna u holu Osnovne škole Sonja Marinković svečano, uz prigodan program, otkrivena je tabla u čast donatora dr Lazara Stankova, psihologa poreklom iz Banata koji živi u Australij i i koji je školi poklonio 15.000 australijskih dolara, koji su upotrebljeni za renoviranje dve učionice i nabavku novih računara. Direktorka škole Jelena Jenovai je istakla da je ova donacija, kojom je otpočelo obeležavanje dana škole, veoma značajna jer se na taj način deci omogućava da škola bude bezbedno i zdravo okruženje, moderno i prijatno uređeno u kom žele da borave i uče.

Učenici VI-2 razreda Anastazia Labanc, Kadar Balaž i Tot Balaž, koji su pohađali nastavu ove školske godine u jednoj od obnovljenih učionica, priredili su prigodan program u znak zahvalnosti donatoru. Donatorsku tablu su otkrili Dr. Tibor Varadi i Iren Mezei Belovai. Iren Mezei Belovai razredni starešina pomenutog razreda istakla je da zbog epidemiološke situacije nastava po kabinetima u školi nije bila moguća, pa su sticajem okolnosti na najveću radost njenih đaka oni proveli celu školsku godinu u jednoj ulepšanoj učionoci. Dr. Tibor Varadi uz čije posredovanje je donacija usmerena Osnovnoj školi “Sonja Marinković” je u obraćanju okupljenima govorio o Lazaru Stankovu i rekao da je on iako je rođen u Novom Itebeju, jedan dobar deo života proveo u Zrenjaninu, da je posle živeo u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se preselio u Australiju gde i danas živi.

Kada je u pitanju školska 2020/2021. godina direktorka Osnovne škole “Sonja Marinković” Jelena Jenovai je rekla da je godina bila teška, kao i svima, ali da je škola uspela da organizuje nastavu tako da učenici svakog dana borave u školi, a sem toga prilikom realizovanja nastave na daljinu onima koji nisu imali uređaje obezbeđeni su uređaji za praćenje nastave.

U osnovnoj školi Sonja Marinković nastava se odvija na srpskom i na mađarskom jeziku, a pored odeljenja u gradu škola ima i izdvojena odeljenja u Mihajlovu i Lukinom selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here