U okviru potprojekta Regionalnog stambenog programa kojim u Srbiji, kao vodeća institucija, rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, danas su svečano uručeni ključevi 12 stanova za izbeglice Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.

Događaju su prisustvovali Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Dušan Kovačević, direktor “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ (JUP), Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Tomas Li, predstavnik ambasade SAD, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina rekao je da je velika čast i zadovoljstvo biti na čelu jedne male opštine u kojoj se rešavaju ovako važna pitanja pojedinaca i običnih ljudi te da je opština neizmerno zahvalna svim donatorima sa  kojima sarađuje na raznim projektima, a koji su prepoznali probleme i potrebe izbeglih lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. On je dodao da je zahvaljući izgradnji dodatnih 12 stanova, rešeno stambeno pitanje svih izbeglih lica na teritoriji Čajetine, kao i da je opština Čajetina 2007. godine na istoj lokaciji dodelila građevinsku parcelu i učestvovala u izgradnji prvih 12 stanova.

Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije obraćajući se deci izbeglih porodica poručio je da znaju da cene muku svojih roditelja i dedova, i da od danas dok su god živi i zdravi, ne znaju za teške trenutke u životu.