Jovana Stojković – Upad u moj stan je jedan od sramnijih događaja u ovoj zemlji

0
219

Jovana Stojković, predsednica pokreta „Živim za Srbiju“, rekla je da je pretres njenog stana i zaplenjivanje stvari sramna odluka za sudski sistem u Srbiji i da je protiv sudije koja je dala nalog podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja.

Početkom aprila, policija je pretresla stan psihoterapeutkinje i predsednice pokreta „Živim za Srbiju“ Jovane Stojković, a potom je i privela na informativni razgovor. Osim nje, saslušano je još nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje panike i nereda. Dolazak policije u njen stan i raspravu sa njima, ona i njen muž Vladimir, emitovali su uživo na Fejsbuku. Zamolili smo doktorku Jovanu da prokomentariše ova dešavanja.

Podsetimo, policija je 1. aprila došla u stan predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Kako se moglo čuti na snimku koji je emitovan, doktorka Jovana Stojković, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP-a koji su došli do njenog stana, zbog straha da će joj policajci podmetnuti oružje ili drogu. Za KTV televiziju doktorka Jovana je rekla da su upad u njen stan, kao i nalog za pretres potpuno besmisleni, a da su verovatno politički instruisani i da su služili tome da zaplaše rukovodstvo pokreta „Živim za Srbiju“, jer je ljudima iz pokreta porastao rejting. Ona je rekla da su tog jutra i njena deca bila istraumirana, kao i da je cilj nadležnih organa koji su naložili dolazak policije i pretres, verovatno bio da kod članova porodice onih koji vode pokret, stvore osećaj da su aktivnosti njihovih bližnjih suviše opasne, te da utiču na to da pokret prestane sa radom. Kako je Jovana Stojković navela, optužbe protiv nje do danas nisu imale nikakv epilog i to dodatno potvrđuje da se radi o sramnoj i politički motivisanooj odluci sudije koja je pretres naložila, a protiv koje je Stojkovićeva podnela krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here